Amazon Web Services (AWS) Bulut Sunucu Mimarisi

Amazon Web Services

Kortasarım®, web tasarım hizmetlerinde Amazon Web Services (AWS) bulut bilgi işlem teknolojilerini kullanıyor. AWS, en kapsamlı servisleri sunmasının yanı sıra dünyada en çok tercih edilen bulut platformudur. AWS, global çapta kurduğu veri merkezleriyle 200’den fazla üstün özellikli servisi müşterilerine sunmaktadır. Coca-Cola, McDonalds, Formula One Group (Formula 1), Lamborghini, McAfee, Nordstrom, ELSA, Aerospace ve Coursera gibi dünyanın önde gelen şirketlerinin ve daha yüzlercesinin tercih ettiği AWS teknolojileriyle kurumsal web sitelerinizi ve E-ticaret sitelerinizi kuruyoruz.

AWS’nin bu kadar çok tercih edilmesini sağlayan iki temel özelliği ifade ederken veri işleme hızı ve veri güvenliği söylenebilir. Tabiki bu tercih iki özellikle sınırlı değil. Sunmuş olduğu 200’ün üzerinde servisle altyapı entegrasyonlarında sağladığı esneklik ve kalite en az hız ve güvenlik kadar değerli. Bu sayede yüksek PageSpeed Insights skorlarına ulaşıyor ve onlarca güvenlik katmanıyla korunan güvenli web siteleri inşa ediyoruz.

Mevcut müşterilerimizin veya web sitesi yaptırmak isteyen potansiyel müşterilerin, yazılım teknolojimizle birlikte kullandığımız bulut sunucu altyapı özellikleri hakkında fikir sahibi olması adına kullandığımız servisleri ve özellikleri anlatalım.

AWS Web Barındırma ve Servisler

Web sitesi barındırma ve web tasarım hizmetleri kapsamında kullandığımız AWS servislerinden bir bölümünü ve özelliklerini rahatça anlayabilmeniz için çok fazla teknik sözcük kullanmadan tanıtıyoruz. Burada önemli olan, bu altyapıya sahip bir web siteniz olduğunda sahip olduğunuz ayrıcalıklı özellikleri ve elde edeceğiniz faydaları bilmenizdir.

Bulut Sunucu Altyapımızda Çalışan Servisler

  • Amazon Route 53
  • AWS Web Application Firewall (AWS WAF)
  • AWS Elastic Load Balancing (AWS ELB)
  • Amazon Relational Database Service (Amazon RDS)
  • Amazon Simple Storage Service (Amazon S3)
  • Amazon CloudFront (CDN)
  • Amazon Simple Email Service (SES)

Amazon Route 53

Amazon Route 53

Amazon Route 53, gelişmiş bulut DNS web hizmetidir. www.orneksite.com gibi alan adlarını sayısal IP adreslerine çevirerek, web sitenize gelen trafiği oldukça güvenli ve hızlı şekilde AWS servislerine yönlendirir. Dünyanın neresinde olursa olsun, web sitenizi ziyaret eden herhangi bir kullanıcının, hızlandırılmış ve güvenliği yüksek oranda sağlanmış bir servis üzerinden web sitenize geldiğini bilmeniz yeterlidir.

AWS Web Application Firewall

AWS WAF

AWS Web Application Firewall (AWS WAF), web sitenize erişilebilirliği olumsuz yönde etkileyebilecek tüm unsurlara karşı web sitenizi korumanızı sağlayan web uygulaması güvenlik duvarıdır. Bu unsurlar, aşırı kaynak tüketimine yol açabilecek veya web sitenizin güvenliğini tehlikeye sokabilecek web açıklarıdır. AWS WAF sayesinde çeşitli güvenlik kuralları oluşturularak bot trafiği kontrol altına alınır ve istenmeyen sorgular engellenir. Günümüzde sıklıkla “Web sitem çok yavaş açılıyor.”, “Web sitem açılmıyor.” gibi cümleler duymuş olabilirsiniz. Bunun nedenlerinden biri de yaygınlaşan bot saldırılarıdır.

AWS Elastic Load Balancing

AWS Elastic Load Balancing

AWS Elastic Load Balancing (AWS ELB), sunucu yükünü hafifletmek için gelen trafiği eşit bir şekilde uygulama sunucularına dağıtır. Daha sonra bahsedeceğimiz EC2 bulut sanal sunucu, Elastic Load Balancing yük dengeleyicisinden gelen yüke göre web sitelerindeki uygulamaları çalıştırır. Web sayfaları yoğun trafikten etkilenmeden çok yüksek hızlarda açılır. Günümüzde, ziyaretçiyi sitede tutan, içerik kalitesinin yanı sıra web sitesinde hızlı gezinme deneyimidir.

Amazon Relational Database Service

Amazon RDS

Amazon Relational Database Service (Amazon RDS), yüksek miktarlarda veriyi işleme kapasitesi sayesinde veritabanı işlemlerini kısa sürelerde ve verimli şekilde yönetme imkanı sağlayan ilişkisel veritabanı servisidir. Daha açık ifade etmek gerekirse, web sitenizdeki tüm veriler veritabanı sunucularında Amazon RDS servisiyle güvenle saklanır ve yönetilir.

Amazon Simple Storage Service

Amazon S3

Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), sektör lideri bulut nesne depolama alanı servisidir. Web sitenizdeki resim, video ve belge gibi çeşitli dosyalar güvenli şekilde depolanır. Yüksek veri erişebilirliği standartlarıyla ziyaretçilerinize sunulur.

Amazon CloudFront

Amazon CloudFront

Low-Latency Content Delivery Network (CDN), düşük gecikme süreleri ve yüksek hız özellikleriyle, dosyaların hızlı ve güvenli şekilde transferini sağlar. Ziyaretçileriniz dünyanın neresinde olursa olsun mesafe gözetmeksizin web sitenizi milisaniye hızlarında görüntüleyebilecek ve sayfalarınızda gezinebilecektir. Anlaşılacağı üzere, web siteniz daima lokasyondan bağımsız olarak yüksek hızlarda çalışacaktır. Bunu deneyimlemeniz için web sitemizde veya referanslarımızın web sitelerinde gezinmeniz yeterlidir.

Amazon Simple Email Service

Amazon Simple E-mail Service

Amazon Simple Email Service (SES), ziyaretçilerin web sitesindeki formlardan e-posta göndermelerini sağlayan servistir. Ziyaretçiler, web sitesinde bulunan iletişim formu, insan kaynakları formu, randevu formu ve e-bülten formu gibi çeşitli formlar üzerinden bilgilerini paylaşır. Bu veriler, Amazon SES servisiyle hızlı ve güvenli şekilde global alıcılara teslim edilir.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp